water
Extra

De toekomst is nu

Bij het ontwerp van woonconcept Vaartsche Weelde worden er op het gebied van duurzaamheid geen concessies gedaan. Een overzicht van prestaties en innovaties.

Duurzame materialen

Alle woningen in het project worden uiterst duurzaam uitgevoerd. Uiteraard zijn ze standaard EPC 0. Minstens zo bijzonder is het gebruik van circulaire beton. Dit bestaat voor bijna de helft uit secundair materiaal en hiermee wordt ook nog eens een CO2-reductie van 50% behaald.

Ook de houten gevelbekleding is duurzaam. Er is gekozen voor snelgroeiend loofhout, Fraké. De leverancier geeft een levensduur van 50 jaar aan, wat betekent dat het hout binnen de levensduur alweer volgroeid is. De natuur doet haar werk Ook in Vaartsche Weelde voorzien we de woningen van zonnepanelen. Zo kunt u als bewoner zelf uw energie opwekken. In de gevels plaatsen we kasten voor huisvesting van onder meer de vleermuis, gierzwaluw en de huismus. Een mooi voorbeeld van natuurinclusief bouwen.

De natuur doet haar werk

Ook in Vaartsche Weelde voorzien we de woningen van zonnepanelen. Zo kunt u als bewoner zelf uw energie opwekken. In de gevels plaatsen we kasten voor huisvesting van onder meer de vleermuis, gierzwaluw en de huismus. Een mooi voorbeeld van natuurinclusief bouwen.

vogel
natuursteen
Collectieve verwarming

De komende jaren zal Ennatuurlijk duurzaam warmte leveren aan de 3.000 woningen in Zeewolde. De leveringen van deze groene warmte is een uniek energiezuinig project. De groene warmte wordt geproduceerd met een warmtekrachtkoppeling op biogas van melkveehouderij Van Beek uit Zeewolde.

Dit wordt verkregen uit mest van koeien, vermengd met restanten van akkerbouw, de voedingsindustrie en grasmaaisel uit natuurgebieden. Dit principe is niet alleen goed voor het milieu, maar levert uiteindelijk ook een kostenbesparing op voor de inwoner.

stal
Slimme mobiliteit, goed voor elkaar

Zowel de bewoners van Vaartsche Weelde als de bewoners van Binnengaats kunnen gebruikmaken van twee elektrische deelauto’s en -scooters en een elektrische deelbakfiets. Handig om even boodschappen mee te doen of om de kinderen mee naar school te brengen. Deze zijn alleen te gebruiken door de bewoners. Hiervoor is een maandelijks bedrag opgenomen in de VvE.

mobiliteit
Groen in en om het huis

De tuinen van alle woningen in Vaartsche Weelde liggen aan direct vaarwater mét eigen vingersteiger. Uiteraard bent u helemaal vrij om uw tuin naar eigen wens in te vullen.

Voor het extra groene gevoel worden alle voortuinen voorzien van pergola’s. Dit geeft niet alleen privacy, het creëert ook sfeer en zorgt voor een nette, uniforme uitstraling. Bouwnummers 11 t/m 17 krijgen een eigen parkeerplek in de voortuin. Deze wordt opgetrokken uit grasbetontegels. De voortuinen van woningtype A krijgen standaard een berging in de voortuin.

Ook het plein aan de voorkant grossiert in groen. Het geheel krijgt op natuurlijke wijze een uitnodigend karakter. Ideaal voor kinderen om te spelen of om buurtgenoten te ontmoeten.

groen
De keuken die u altijd wilde

De keuken die u altijd al wilde Heel strak, modern of juist klassiek? Een kookeiland of heel minimalistisch? In de basis van de woningen is er bewust voor gekozen om geen keuken mee te nemen.

De smaken hierin zijn zo divers dat deze keuze geheel aan u wordt overlaten. Samen met de projectleverancier kunt u uw droomkeuken samenstellen. Zij zorgen ervoor dat uw droomkeuken geheel naar uw wens wordt geplaatst.

keuken
Heerlijk, uw badkamer

Heerlijk, even de boel de boel laten in uw badkamer. Hoe gaat ‘ie eruit zien? Het toilet op de begane grond en de badkamer op de verdieping worden compleet opgeleverd met tegelwerk en sanitair.

Standaard is de badkamer voorzien van een vrijhangend toilet, wastafel, radiator en doucheopstelling. Houdt u van uitgebreid badderen? Upgrade ‘m dan met een luxe ligbad voor extra ontspanningsmomenten.

groen
logo

© Copyright De Realisatie 2023 | Algemene voorwaarden